INGREDIENTE ANTIACNEICE + EXFOLIANTI

Ce este ACNEEA?
Acneea reprezintă o afecţiune inflamatorie cronică a pielii, care provoacă puncte albe, puncte negre (comedoane) şi coşuri, în special la nivelul fetei, umerilor, spatelui, gâtului, toracelui şi braţelor, deoarece aceste zone prezintă cele mai multe glande sebacee.
Aceasta se produce când foliculii piloşi (de păr) se umplu de uleiuri şi celule cutanate moarte. Glandele care produc grăsime (glande sebacee) sunt stimulate de hormonii masculini produşi de glandele suprarenale, atât la bărbaţi, cât şi la femei.
Care sunt Cauzele?
Există patru mari cauze care determină acneea:
-Producţia excesivă de sebum, mai ales în apropierea foliculilor piloşi
-Activitatea excesivă a unui tip de hormon (androgeni), schimbări asociate frecvent adolescenţei, dar care pot să apară la orice vârstă
-Umplerea foliculilor de păr cu sebum şi celule moarte
-Activarea unor bacterii de la nivel tegumentar (P. acnes) care devin mai agresive şi determină inflamaţie atunci când se produce sebum în exces

Ce face: produs de o drojdie naturală pe piele, acest ingredient exfoliant reduce hiperpigmentarea, estompează petele întunecate și ucide bacteriile care provoacă acnee și rozacee.
Pe ce tip de piele se poate aplica? : Este util pentru toate tipurile de piele, dar în special pentru pielea cu tendință acneică.
Mod de utilizare: De două ori pe zi (dimineața și seara) sau o dată la două zile pentru pielea sensibilă.
Sfat: Folosiți o cantitate mică de produs – acidul azelaic poate provoca uscarea sau descuamarea pe locurile de aplicare –> utilizaţi o cremă hidratantă și o protecție solară cu SPF 30 sau mai mare dimineața după aplicare.

În timp ce cuvântul „chimic” ar putea părea puțin înfricoșător, acizii alfa-hidroxi (AHA) și beta-hidroxi acizii (BHA) sunt pur și simplu acizi care curata ușor porii prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, ducând la o pigmentare mai uniformă a pielii, o textură îmbunătățită și scăderea inflamației.
Pe ce tip de piele se pot aplica?
Piele predispusă la acnee și grasă, deoarece scade secreția de ulei și elimină pielea moartă prevenind astfel formarea coșurilor.
Mod de utilizare
Începeți cu o aplicare de două ori pe săptămână la o concentrație scăzută și creșteți potența și frecvența după cum este tolerat.
Sfat: Indiferent ce produs alegeți, este important să începeți încet.
Recomandarea cea mai buna o poate face medicul specialist.
Ambele AHA și BHA variază de obicei în concentrații cuprinse între 0,5 și 20%.
Când începeți să adăugați acizi la rutina de îngrijire a pielii, începeți cu o concentrație scăzută și utilizați-o doar o dată sau de două ori pe săptămână.
Tipuri de BHA
Acid salicilic: De departe cel mai frecvent tip de BHA, acidul salicilic este cel mai bine cunoscut pentru abilitățile sale de combatere a acneei.
Acid citric: Acest acid poate fi clasificat fie ca AHA, fie ca BHA, dar pentru combaterea excesului de ulei este foarte eficient atunci când este asociat cu acid salicilic.

Pielea ta elimină în mod natural celulele moarte ale pielii pentru a face loc celulelor noi la fiecare 30 de zile.
Uneori, celulele moarte nu se desprind complet. Acest lucru poate duce la pete uscate, descuamate și pori înfundați.
Exfolierea poate ajuta la prevenirea acestui lucru.
Dar dacă aveți pielea sensibilă și mai ales dacă sunteți predispus la rozacee sau eczeme nu folosiți aceste ingrediente fară recomandarea medicului dermatolog.
Acidul polihidroxilic este un exfoliant chimic delicat.
Cele mai frecvente PHA sunt gluconolactona, galactosen și acidul lactobionic.
Mod de utilizare:
PHA se poate combina cu alte ingrediente active precum vitamina C sau retinolul – se recomandă utilizarea unor cantități mici la început pentru a preveni iritațiile.
Exfolierea cu PHA se poate realiza de trei până la patru ori pe săptămână.
Excepție: utilizați o dată pe săptămână dacă utilizați alți acizi, cum ar fi AHA sau BHA.