Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-security-and-firewall domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/pharmacl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
ABC-ul vitaminelor -I- ⋆ Pharma Cloud
Top

ABC-ul vitaminelor -I-

ABC-ul vitaminelor -I-

Vitaminele sunt substanţe organice necesare de care organismul are nevoie pentru a funcţiona normal.

 

Vitaminele sunt grupate în două categorii:

Vitaminele liposolubile

Sunt depozitate în țesutul gras al corpului (ficat şi ţesut subcutanat).

 

Reprezentanţi:

 

Vitamina A

Vitamina D

Vitamina E

Vitamina  K

Vitamine hidrosolubile

Aceste vitamine sunt solubile în apă şi se elimină prin urină.

Reprezentanţi:

Vitamine din grupul B – B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Vitamina C

 

VITAMINELE LIPOSOLUBILE
Vitamina A

Denumire chimica: retinol

Vitamina A ajuta la formarea și menținerea sănătății dinților, oaselor, țesuturilor moi, membranelor mucoase și pielii.

Deficiența: Acest lucru poate provoca orbire nocturnă și keratomalacia, ceea ce face că stratul frontal al ochiului să devină uscat și tulbure.

Surse alimentare: ficat, ulei de ficat de cod, morcovi, broccoli, cartofi dulci, unt, varză, spanac, dovlecei, unele brânzeturi, ouă, caise, pepene galben și lapte.

Vitamina D

Denumiri chimice: ergocalciferol, colecalciferol.

Vitamina Soarelui

Este necesară pentru mineralizarea sănătoasă a osului.

Deficiență: Acest lucru poate provoca rahitism și osteomalacie sau înmuierea oaselor.

Surse: Expunerea la razele UVB de la soare sau alte surse determină organismul să producă vitamina D.

Peștii grași, ouăle, ficatul de vită și ciupercile.

Vitamina E

Denumiri chimice: tocoferol, tocotrienol.

Vitamina antisterilitate

Activitatea sa antioxidantă ajută la prevenirea stresului oxidativ, o problemă care crește riscul de inflamație pe scară largă și diverse boli.

Deficiență: Acest lucru este rar, dar poate provoca anemie hemolitică la nou-născuți.

Surse alimentare: acestea includ germeni de grâu, kiwi, migdale, ouă, nuci și uleiuri vegetale.

Vitamina K

Denumiri chimice: filochinonă, menachinonă (K2).

Este necesară pentru coagularea sângelui.

Deficiență: nivelurile scăzute pot provoca o susceptibilitate neobișnuită la sângerare sau la diateza sângerării.

Surse alimentare: Acestea includ dovlecei, smochine și pătrunjel

Continuarea acestui articol o puteţi citi în ABC-ul vitaminelor II.

Please follow and like us: